Ramadhan, Day 8

Masjid Al-Mubarak

Ada yang menarik di ceramah kali ini. Masjid yang lokasinya di gang Masjid Jl. Tubagus Ismail ini pakai bahasa sunda. Buat yang ingin pelajarin satu satu arti katanya sila klik link berikut:

http://www.kamusdaerah.com
Bulan ramadhan nyaeta tarbiyah, bulan pembinaan ruh. Urang sering nyebat jalmi bodo teh anu teu tiasa maca, nyerat sareng ngetang. Pami di Islam sanes nu kitu anu disebat jalmi bodo teh. Rasul salah sahiji conto anu teu tiasa maca nyerat sareng ngetang, tapi Rasulullah henteu bodo.  

Pas jibril nyarios “Iqro”

Rasul ngawaler “Ma ana bi qori”

Dina Islam, jalmi anu kagolong jalmi bodo nyaeta:

1. Jalmi anu teu terang mana anu hak mana anu bathil

2. Mana nu haram atau mungkin tahu tapi lalai

2. Cita-cita kadunyaan na ngelehkeun cita-cita akheratna. Hirup di dunya ngan sakejap netra, kholidiina fiiha abada, akherat abadi. Bal tu shiruunal hayatan dunya wal aakhirotu khoyruwwa abqoo.

3. Leungit kaihklasanana dina ibadah. Meh disebat sae ku batur, tujuan na sanes karna Allah. Jalmi anu ibadahna teu ikhlas moal ditampi. Syarat ditampina amal saur Imam ghozali nyaeta salah sahijina ikhlas.

Nanging sawios teu sakola oge, saperti Rasul namung tiasa ngabentenkeun mana nu hak mana nu bathil, mana nu halal mana nu haram. Ngabentenkeun kabeneran sareng kalepatan mah teu kedah sakola.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s